BoligINNGANGSPARTI - HØVIK (2008)

En eksisterende enebolig fikk nytt inngangsparti. Timber as leverte og monterte komplette isolerte, kledde og tekkede takelementer i tillegg til den stående rammekonstruksjonen. Trappen ble også levert av oss.

Prosjektet er tegnet av Øyvind Almaas, ØKAW arkitekter, OsloBOLIG - MASFJORDEN, HORDALAND (2008)

Prosjektet for Timbers del besto i en komplett tømmerramme av furu heltre i to etasjer. Vi har dessuten levert åpne veggelementer med utvendig kledning, isolerte takelementer med innvendig kledning, takgarnityr, svalgang og verandakonstruksjon.

Huset befinner seg på det idylliske stedet Sleire i Masfjorden kommune, Hordaland. Huset er forgitt av byggherren i samarbeid med A-Vista, Stryn. Ferdigstillelse av huset gjøres av byggmester Ove Andvik.


Ramma med flott utsikt


Mønekryss mellom arker og hovedtak


Sascha med litt etterarbeid


Byggmester Ove Andvik med byggherren til venstre
Veggelementer ...


... og takelementer på plass
TILBYGG TIL ENEBOLIG - NESODDEN (2007)

Et større tilbygg til en eldre enebolig på Nesodden. Bygningskroppen som i framtiden skal binde sammen de to tradisjonelle volumene, får form og detaljering med japansk tilsnitt. Rammekonstruksjonen er i furu.

Ellers leverte vi takelementer til prosjektet. Som isoleringsmateriale i disse og i resten av huset, er det valgt fleksibel trefiberisolasjon - et godt og naturvennlig alternativ til konvensjonell mineralullisolasjon. Ellers produserte og leverte vi en flott kjøkkeninnredning i eik bestående av frittstående enheter og den interne trappa i tilbygget - også denne i eik.

Denne beskrivelsen ajour føres så snart vi har bilder av det ferdige bygget.

Tømmerrammen


Detalj fra mellombygget


Et element i kjøkkeninnredningen


Trappa under produksjon
LEILIGHET, STALL OG LÅVE - TJØME (2007)

Leiligheten ligger i enden av et låvebygg vi satt opp sommeren 2007 (se ellers under landbruk). Den går over to etasjer og ble ferdigstillt sommeren 2008 av byggherren selv.

Prosjektet er utformet av Timber as, arkitekt HJ Hedels og oppdragsgiverne.ENEBOLIG, SANDEFJORD (2006/2007)

Dette er en flott enebolig. Anlegget har et moderne formspråk og består av hovedhus på 140 kvadratmeter samt garasje med stor bod. Huset er lyst og lett, og gir samtidlig en god følelse av soliditet og trygghet. Tømmerrammen er av furu duolam. I de høye veggene mot sør og vest er vindusglassene listet direkte inn i rammekonstruksjonen. Glassfeltene har solavskjerming med persienner. Golvet er i polert betong.

Arkitekt for prosjektet er Hans Jørgen Hedels, Tønsberg.
Hovedentreprenør: Timber as

Stue og kjøkken til venstre - soveromsavdeling til høyre


Stue og kjøkken


Uteplass
Gang


Veggparti
LUFTIG ENEBOLIG, MOSS (2006)

Ramma til denne boligen er i furu limtre. Alle tredelene har "negative hjørner" og forbindelsene er delvis utført med tapper og forsatser og delvis med innslissede stålbeslag. Etasjeskilleren er i massivtre. Formspråket er moderne og luftig - preget av system.

Vi kommer tilbake med fler bilder etterhvert.

Arkitekt for prosjektet er Øyvind Almaas, ØKAW arkitekter, Oslo
Hovedentreprenør er Gunnar Høvik as, SarpsborgTILBYGG MED RYTTERLYS OG LUFTIG TAKKONSTRUKSJON (2006)

Tilbygget til et eldre hus skulle blant annet inneholde en kombinert stue og kjøkken. Sperrebindene ble modifiserte saksesperrer med konge og undergurt av rundstål - en solid, smekker og luftig løsning. Taket har rytterlys. Golvet er i lys grå polert betong.

Sperrebindene og isolerte takelementer ble montert på samme dagen. Elementene hadde ferdig malt innvendig kledning.

Arkitekt: Hans Jørgen Hedels, Tønsberg
Hovedentreprenør: Arnold Lauvmo as, TønsbergUTVENDIG MELLOMGANG - HØVIK, OSLO (2005)

Rammekonstruksjon til et gangparti mellom to huskropper i et villaanlegg på Høvik utført i impregnert furu limtre med "negative hjørner".

Arkitekt: Øyvind Almaas, ØKAW AS arkitekter, OsloTILBYGG - LILLEAKER, OSLO (2005)

Bære- og takkonstruksjonen i et tilbygg til et eldre bolighus i Oslo ble reist tidlig i høst. Monteringen ble gjort på en dag - i et ufyselig regnvær. Bilder fra det ferdige prosjektet kommer.

Arkitekt: Ingrid Ulving Gjørven, HvalstadKonstruksjonene montert


Våte: Øyvind, Jens Arne og Lars
MODERNE LEILIGHET I LÅVEBYGNING - TØNSBERG (2004)

En eldre låvebygning brant ned til grunnen. Eierne ønsket den gjenoppført med en leilighet i den ene og verksted i den andre halvparten av bygget. Resultatet ble en tradisjonell rammekonstruksjon med et moderne og minimalistisk formuttrykk - en spennende kombinasjon.

Timber as har vært formgiver og hovedentreprenør for prosjektet. Vi har levert tømmerramme, tak- og veggelementer, innvendig innredningsarbeider, trapp etc.

Foto: Bjørn Harstad og Timber as

PAVILJONG TIL BOLIGHUS - TØNSBERG (2004)

Paviljongen med peis og stor spiseplass avgrenser den store terrassen sammen med hovedhuset. Over den store åpningen for skyvedør, ligger en "fordyblet" bjelke for å klare de relativt store lastene. Det helvalmete takverket består av selvbærende sperrebind med åser.

Hyggelig hovedentreprenør var Triobygg, Sem. Arkitekten for prosjektet er Rune Breili, Tjøme.

Foto: Bjørn Harstad og Timber as


BOLIG OG KONTOR - STAVERN BY (2003)

Murgården som er en gammel skysstasjon, er delvis bevaringsverdig. Ytterveggene i skallmur (tegl) var temmelige slitne og ville ikke tåle stort mer enn sin egen vekt. Vi leverte sperrebukker og innvendig bæresystem og dermed fikk bygget mange nye år sammen med resten av de eldre husene i området. Bygningen er delvis bolig og delvis kontor for tømrermesteren som eier gården. På takkonstruksjonen ble det lagt takelementer fra Multielement as.

Resultatet er en smakfull innredet bygning med sekkeskurte teglvegger som sammen med tømmerrammen gir interiøret et moderne stiluttrykk.

Byggmester og eier: Byggmester Steinar Melby
Prosjektet er tegnet av siv.ark.Bente Kronen, Larvik.
Foto: Bjørn Harstad, NøtterøyBOLIGHUS - TJØME (2002)

En eldre uthusbygning fikk ny 2.etasje med selvbærende sperrebukker og yttertak av Multielementer. Påbygget ga huset nytt liv og brukerne en ny tidsmessig bolig.

Formgiver har vært Tjøme Arkitektkontor ved Hilde Hanson.


ENEBOLIG - STAVERN (2002)

Et spennende og hyggelig hus med komplett tømmerramme i uhøvlede pussede materialer. Yttervegger av halmballer. Takelementer levert av Timber as og montert sammen med rammen. Kubbegolv innvendig lagt rett i sand.

Dette er et ekte miljøhus - både i prosess og bruk. Norske arkitekters landsforbunds hjemmeside og NABU - senter for bærekraftig arkitektur og utvikling, har en omtale av huset - se her.

Bygningen er tegnet av Rolf Jacobsen og Arild Berg - Gaia Tjøme.


ENEBOLIG - FOYNLAND, NØTTERØY (2001)

Tømmerramme i takverk, hanebjelkelag, bjelkelag og innvendige bæringer. Ytterveggene i 1.etasje er av lett bindingsverk. Sandwich takelementer. Rammen utført i douglas gran. Golvbjelkene og undergurtene i sperrebindene er uten skjøter - de er 7,5 meter lange.

Huset er tegnet av byggherren selv - byggmester Frank Berg, og av Timber as ved Anders Frøstrup.
Foto: Bjørn Harstad, Nøtterøy


ENEBOLIG - ÅS, AKERSHUS (2000)

Komplett tømmerramme i furu for hus og verandaer. Sandwichelementer (Multielement) som ytterkonstruksjon på taket. Yttervegger av pussede og panelte halmballer. Alle foto under fra Bonytts reportasje om huset.

Arkitekt: Todd Saunders, Bergen


SVALGANGER OG VERANDAER - FOYNLAND (1999)

Bolighuset ligger bare noen meter fra sjøen - med svalganger nesten rundt alle bygningsvolumene. Verandaer med brystninger utført som trallverk i rød ceder. Dekkekledningen er i samme tresort.

Arkitekt: Ingar Vedeld, Larvik
Foto: Bjørn Harstad, Nøtterøy


TILBYGG - FOYNLAND (1998)

Tilbygg til et eldre hus med bærekonstruksjon av furu tømmerrammer. Yttervegger og tak i lett bindingsverk. Peisen i spisestua og dragerverket spiller fint sammen. Spisestua har også et integrert "skylight" levert av oss. Ellers hadde vi ansvaret for inngangspartiet.

Arkitekt for prosjektet: Hans Jørgen Hedels, Tønsberg
Foto: Bjørn Harstad, NøtterøyFLERFAMILIEHUS PÅ GÅRDSBRUK - STANGE, HEDEMARK (1998)

Et 2-etasjes bolighus for ansatte på den økologisk drevne gården. Tømmerrammer i hele bærekonstruksjonen untatt takverket. Yttervegger av pusset halm. Bygningen er norges største bygget i halmballeteknikk. Tømmerrammen er svært omfattende - den største bygget i norge etter siste krig.

Arkitekt for prosjektet er Alice Reite, Gaia - byøkologi, Oslo. Prosjektet er beskrevet på arkitektens hjemmeside - se her. Arbeidet med tømmerrammen ble bla. omtalt i fagbladet Byggmesteren. Artikkelen finnes på samme hjemmeside. Fotoene under delvis tatt av arkitekten.